«

»

Bericht afdrukken

It’s all in the books

Wat zou ik graag meer uren in een dag hebben. Al is het alleen maar om te kunnen lezen!

Of dit nu in mijn kantoor is, in een luie stoel voor de open haard, of op een ligstoel aan het strand; van lezen krijg ik nooit genoeg.

Er is zoveel informatie voorhanden. Er is zoveel te leren van anderen.

(Zakelijke) boeken geven niet alleen feitelijke informatie, maar zijn ook een enorme inspiratiebron.

 

Toen ik bijvoorbeeld het boek “De 1 minute manager en de apenrots” van Ken Blanchard las, begon het binnen in mij meteen te borrelen. Hier kon ik wat mee! En dat heb ik ook gedaan: Ik heb geleerd om de verantwoordelijkheid bij anderen te laten en niet steeds te zeggen ‘dat zoek ik voor je uit’ waardoor ik zaken naar me toe trok. Op een gegeven moment wordt de ‘uitzoek’ stapel dan zo groot dat je beseft dat jij zelf de bottleneck in de organisatie bent geworden. Jij bent degene die de voortgang belemmert, want ze wachten nu allemaal op jouw antwoord. De praktische tips om niet alle aapjes op je schouders te nemen heb ik ter harte genomen. Daar heeft iedereen nu profijt van, en ik heb meer rust.

 

Mijn tweede favoriet zakelijke boek is: Succesvol veranderen” van Guido Cuyvers. Dit boek heeft me doen beseffen dat veranderingen in organisaties niet lukken wanneer de normen en waarden in de cultuur niet mee veranderen. Door overeenstemming te bereiken over de set normen en waarden waar we allemaal naar dienen te handelen, ontstaat een daadwerkelijke verandering. Er ontstaat een gezamenlijk belang en er verdwijnt veel onderlinge frustratie. Nu is dat voor mij niet meer weg te denken in veranderprocessen. Commitment aan de spelregels waar we elkaar aan kunnen houden, is een essentieel onderdeel geworden van een veranderproces.

 

En dan wil ik ook nog graag “Leef lekker, het recept voor succes” van Nisandeh Neta noemen. Lezende in dit boek begon ik te begrijpen waarom mijn business mij financieel niet opleverde wat ik ervan verwacht had. Het dwong mij om op een zakelijke(re) manier naar mijn bedrijf te kijken. Iets wat ik door de passie voor mijn vak niet genoeg had gedaan in de afgelopen jaren. Het heeft een enorme omslag in mijn leven, en in de levens van mijn team, teweeggebracht. We zijn er enorm door gegroeid. Confronterend soms, misschien zelfs wel vaak. Maar vooral inspirerend.

Ik kan iedereen deze boeken aanraden.

Ik wil ook graag van JOU leren en wil je daarom een vraag stellen.

 

MIJN VRAAG AAN JOU:

Welke zakelijke boeken hebben jou het meest geïnspireerd en waarom?

 

Plaats je reactie in het commentaarveld hieronder. Ik ben benieuwd naar je reactie. Alvast bedankt voor je input!

 
Ken je mensen in je omgeving die baat kunnen hebben bij dit blog? Deel het met al:

 • je vrienden op Facebook
 • je volgers op Twitter

 • je connecties op LinkedIn
 • en je bloglezers

 

Op jouw geluk!
Ronald Dingerdis

Permanente koppeling naar dit artikel: http://www.dingerdiscustomercare.com/its-all-in-the-books/

2 reacties

 1. Ronald Dingerdis

  Een interessante link Tonek, dankjewel voor de tip.

  Groet Ronald Dingerdis

 2. Tonek Jansen

  Mijn keus is “Thinking: Fast and Slow” van Daniel Kahneman. Het is weliswaar geen zakelijk boek, maar weten hoe en waarom mensen met name foute beslissingen nemen lijkt mij heel nuttige kennis in iedere organisatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *